Ile flottante azaz "lebegõ sziget"
sponsored links
A címbõl kiindulva valószínûleg mindenki valami különlegességre gondol, de nincs itt nagy ördöngösségrõl szó, csupán egy hatalmas adag, másfél liternyi hamisíthatatlan madártejrõl, melynek vanília illata az egész házat bejárta ma délután. Mondanom sem kell, hogy a gyerekeket mágnesként vonzotta a konyhába az illat. A desszert jó tulajdonosságai közé tartozik, hogy a felnõttek és gyerekek egyaránt kedvelik, mert habkönnyû és nem üli meg a gyomrot, kalóriatartalma sem túl magas, ráadásul az elkészítése is rendkívül egyszerû.
A madártejemnek egy különlegessége van csupán, a sós karamellszósz, mely egy kis pikantériával ajándékozza meg az alapjaiban nagyon egyszerû ízvilágú madártejet. A recept tehát az eredeti, amin ízlés szerint változtathatunk az a cukor valamint a liszt mennyisége. Azért írtam liszt mennyiséget is, mert vannak akik hígabban, vannak akik sûrûbben szeretik a vaníliakrémet. A receptben leírt liszt-tej arány egy sûrûbb állagú krémet ad, ezért akik hígabban szeretik azok pár grammal kevesebbet rakjanak bele.
Hozzávalók:
-1,5 liter tej
- 5 tojás
- 15dkg cukor ...